Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vilken läkare kan bedöma inflammerad tå per telefon?

Jag vet inte vem som har kommit på dessa nya riktlinjer på vårdcentralerna nu i coronatider, om det är Folkhälsomyndigheten eller någon annan, men detta är verkligen INTE bra tycker jag.

Jag är patient på Ullvi-Tuna vårdcentral i Köping sen många år tillbaka. Nu ville jag ha en tid hos en läkare för att få en till dos av korisonspruta i min tå som jag har inflammation i, och jag ringde för att boka en tid för att få komma till en läkare snarast för att få en sådan, då min sjukgymnast rekommenderade det för att jag inte skulle få kroniska smärtor i tån på grund av för lång väntetid, men se det gick tydligen inte för att dom inte tar emot patienter på grund av corona.

Istället så erbjöd dom mig en telefontid med en doktor som skulle bedöma. Som om en doktor kan bedöma en tå på telefon. Detta är ju löjligt.

Om mottagningar på Västerås lasarett kan ta emot patienter trots corona, så borde väl vårdcentralerna också kunna det? Jag menar, vem vet hur länge detta kommer att hålla på ju. Ska alla patienter som behöver vård stanna hemma och ha ont menar dom? Hur länge då?

Jag vill ha svar från någon ansvarig. Man borde ju kunna få en tid för att få en enkel kortisonspruta med bedövning tycker jag. Läkarna och sjuksystrarna på vårdcentralen borde ha på sig ansiktsmasker och skyddskläder då om dom är så oroliga för Corona. Samma  sak om man behöver få sina öron spolade. Man kan ju inte vänta hur länge som helst. Det hela verkar lite överdrivet tycker jag.

Patient på Ullvi-Tuna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel