Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Viktigt med mötesplatser i Arbogas stadskärna

Arboga kommun svarar på insändaren ”Ta bort sofforna på torget

Vi vill och arbetar för att invånare och besökare ska ha tillgång mötesplatser i stadskärnan. Det finns till exempel Kajen vid Arbogaån med sittplatser och promenadstråk. I Ahllöfsparken finns möjlighet till att strosa runt i den fina omgivningen och efter ån mot Kapellbron finns bänkar att slå sig ner på, likaså vid Nytorget.

Vi tror att mötesplatserna bidrar till att göra Arboga till en trevlig och välkomnande stad. Att ta bort bänkar från det offentliga rummet ser vi inte som en hållbar och långsiktig lösning på nedskräpning i Örtagården. Vi arbetar med att hålla stadskärnan ren och tillsammans kan vi alla bidra till att minska nedskräpningen genom att inte kasta skräp i naturen eller på marken. När det gäller toaletterna i Ahllöfsparken har de stängts på grund av upprepad skadegörelse. Närmste offentlig toalett finns på tågstationen.

Magnus Andersson, vd, Arboga Kommunalteknik AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel