Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi måste effektivisera och arbeta smartare i Arboga för att klara ekonomin

Replik på Silverstens insändare 7 november.

Dagligen kan vi läsa i tidningar och se på nyheterna att Sveriges kommuner har det riktigt tufft ekonomiskt. Arboga är inte undantaget. Vi har inget val, vi måste effektivisera och arbeta smartare för att klara ekonomin och bibehålla en bra, kvalitativ välfärd till Arbogaborna.

Ni dribblar med en massa siffror hit och dit. Här ska vi vara tydliga. Det enda som är beslutat är ny förskola, nytt omsorgsboende, samt nytt LSS-boende till en kostnad av 400 miljoner.

Med er exercis är ni uppe på 1,1 miljarder, en differens på 700 miljoner kronor från verkligheten. Allt annat är bara idéer och förslag som vi tillsammans måste ta ställning till hur vi ska lösa på bästa sätt.

Faktum kvarstår dock att ni under er tid vid makten inte tagit ert ansvar och underhållit och renoverat våra verksamhetslokaler. Om ni hade tagit ert ansvar hade situationen sett annorlunda ut.

Hittills säger ni nej till alla förslag på effektiviseringar. Hur ser era förslag ut?

Hur tar vi tillsammans ansvar för Arboga kommuns ekonomi?

Frågan kvarstår vad vill ni Socialdemokrater???

Jonna Lindman (M), Anders Röhfors (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel