Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi kan samsas om motionsutrymmet

Svar på insändare ”Privat företag blockerar allmänhetens gym” och ”Motionera tyst, tack

När vi läser era insändare så förundras vi över hur olika vi ser på tillvaron och mer specifikt i detta fall, ett gruppträningspass vid utegymmet i Arboga. I en situation där vi, tillsammans med många andra, upplever träningsglädje och gemenskap upplever ni istället något negativt.

Just nu står hela samhället inför svåra utmaningar på grund av coronapandemin och situationen ställer krav på kreativa lösningar för att tillsammans ta oss igenom detta.

Vi anser att Puls och träning i Arboga på ett föredömligt och engagerat sätt försöker hitta möjligheter att erbjuda gruppträning och samtidigt följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridning. Detta har resulterat i ett generöst utbud av utomhusträning varav ett pass i veckan, det vill säga 60 minuter på en hel vecka, är förlagt till det aktuella utegymmet. Den yta som passet upptar under denna tid är, enligt oss, ytterst begränsad om man ser till att motionsspåret totalt sett är nästan 3 km långt.

Arboga kommun har i sitt svar på era insändare tydliggjort att alla, inklusive privatpersoner, företag och föreningar, är välkomna att nyttja utegymmet och spåret utan kostnad. Vi är övertygade om att vi alla kan samsas inom detta fina motionsområde genom att föra en vänlig dialog med varandra om det uppstår några frågor längs vägen!

Låt oss fortsätta att motionera utomhus, var och en för sig eller i grupp! Det finns plats för alla!

Petra Rosenholm och Maria Karlsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel