Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi kan inte påverka ful arkitektur

Svar till signaturen Hoppfull Köpingsbo (Bbl/AT den 10 sept-20)

Tack för dina synpunkter på byggnaden Folkets hus i Köping.

Några fakta:

Folkets hus i Köping invigdes 1970, som du beskriver. Folkets hus drivs som en ekonomisk förening och medlemmar är de som köpt andelar. Det rör sig om fackförbund, politiska partier, enskilda personer och Köpings kommun.

Ansvariga för verksamheten är den styrelse som väljs av medlemmarna på en årlig stämma. Ansvar för driften, personal och fastighet har den anställde föreståndaren med personal.

Att Köpings Folkets hus har ”dykt upp” i en tävling om Sveriges fulaste hus handlar, som jag förstår det, om arkitekturen. Den har vi svårt att göra något åt. Däremot är det en jobspost med t ex fönstren. Styrelsen har beslutat om byte av fönstren i kontorsdelen, vilket skulle ha skett detta år. Tyvärr har pandemin påverkat den processen.

När det gäller den yttre miljön har Folkets hus ansvar för ytorna framför och bakom, såsom parkering och entré. Även övriga sidor närmast byggnaden är Folkets hus.

Parkeringen gjordes i ordning för några år sedan, nya skyltar sattes upp och parkeringsrutor målades. Framsidans entré har snyggats till med skylt och belysning.

Från styrelsen vill vi naturligtvis att Folkets hus ska vara snyggt och välkomnande. Vi ska ta en ”rundresa” runt huset nästa styrelsemöte och titta över tomten. När det gäller fönstren hoppas jag innerligt att det ska kunna påbörjas ett byte 2021.

Annika Duàn

ordförande Köpings Folkets hus-förening

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel