Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi i (S) ser allvarligt på sjögullet

Eftersom den politiska majoriteten helt ignorerat de insändare som kommit till tidningen om problemet med sjögull så väljer nu Socialdemokraterna att lämna in en motion i kommunfullmäktige om frågan. En motion som innebär att P7 blir tvingade att svara på frågan.

Likt Sten Åslund och många fler som skrivit insändare, så är jag mycket orolig över den spridning som sjögullet har fått och en bekämpning måste koordineras med våra grannkommuner för att få någon effekt. Att de styrande väljer att helt blunda för både problemet i sig och de medborgare som lyfter frågan är inte bara oroande utan också helt respektlöst.

Lösningen på problemet kan inte vara att enbart vänta och hoppas på att den invasiva växten självdör av högre vattenstånd. Detta problem kräver kraftiga åtgärder, långsiktighet och samverkan. Endast då kan vi se en minskning av sjögullets spridning. Motionen om sjögull inlämnad för behandling och vi avvaktar med spänning P7s svar.

Andreas Silversten (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel