Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi i KD är beredda att ompröva beslutet om bandyplanen

Den stora manifestationen #räddakrillan den 9 februari 2020 visar på ett betydande stöd från köpingsborna för att vilja ha kvar isbanan på Krillan. Isbanan är en anrik och värdefull del i Köping kommuns utbud av Idrotts- och fritidsanläggningar.

Köpings kultur- och fritidsnämnd fann för fem år sedan att isbanans gamla kylanläggning började närma sig sin tekniska livslängd och landade tydligen i ett beslut att inte nyinvestera i en ny modern och miljövänlig anläggning på flera miljoner kronor.

Bandyklubben har ställt frågan vad de kan göra och hur de kan påverka situationen för isbanan och den egna föreningens fortlevnad. Ett av svaren de först fick var att föreningens ungdomsverksamhet var alltför blygsam för att motivera investering i anläggningen.

Utifrån detta påbörjades då en riktad och målmedveten satsning att bygga upp ungdomsverksamheten. En sådan satsning bär sällan omedelbar frukt men till dags dato har KIS Bandy byggt upp en omfattande och god ungdomsverksamhet.

KIS Bandy uppmanades att som förening inte bara motivera den egna föreningens verksamhet utan hela anläggningens (isbanan) verksamhet och nyttjandegrad, inför beslutande politiker och tjänstemän. 

Idag finns det anledning att ställa följande fyra frågor:  

1) När tänker kommunen lägga ner isbanan?  

2) På vilka tekniska, ekonomiska och verksamhetsmässiga grunder togs beslutet 2015? 

3) Finns det anledning att idag ompröva det beslutet på grund av större verksamhet, andra tekniska lösningar och därtill andra förutsättningar för kostnaden på offert för material och arbete? 

4) Är det enbart KIS Bandys uppgift att se till att anläggningen utnyttjas i så stor utsträckning som möjligt då drift, förvaltning och kanske även utveckling av anläggningen faktiskt ligger på kommunen?

Vi vet inte hur diskussionen går idag i de olika partigrupperna i Köping men vi Kristdemokrater anser att en omprövning behöver göras utifrån dagens förutsättningar av det fem år gamla beslutet. Många använder isbanan och området skulle kunna nyttjas än mer under årets kalla månader men även under hela året med rätt idéer och utvecklingsambitioner.

Att aktivt skapa utrymme, förutsättningar och möjligheter för en stor och bred idrotts- och föreningsverksamhet ger Köpings kommun en lysande möjlighet att ge våra kommuninnevånare valuta för skattekronorna. Det ger lika lysande möjlighet att hålla våra innevånare friska och pigga långt upp i ålder.

Robert Ericsson (KD)

Anna-Carin Ragnarsson (KD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel