Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi får inga svar – var är demokratin?

Tjänstepersonen Christer Nordling har i Bärgslagsbladet 4/11 gått i svaromål på Anders Segerbergs insändare 27/10 om Anders upplevelser från lantmäteriförrättningen den 22/10. Då vi också deltog i detta möte kan vi inte underlåta att reagera på Christer Nordlings svar på Anders Segerbergs insändare. Först konstaterar vi att Nordling inte deltog i mötet utan i sina framförda uppgifter gått på det som vanligtvis benämns som hörsägen.

”Vi valde att genomföra sammanträdet med de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten tagit fram för att undvika förseningar”. Vad menar Nordling med detta uttalande ? Vilka är vi, är det kommunen eller lantmäteriet som avses ? Ansvaret för genomförande av det sammanträde som lantmäteriet kallat till åvilar enligt ledningsrättslagen lantmäteriet.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer avser 50 personer och vid mötet var vi 25.

Kommunens tjänsteperson Granberg deltog per telefon och någon kommunikation med oss förekom inte, och vi som deltagare hade väldigt svårt att uppfatta vad tjänstepersonen sa per telefon då samtalet med lantmätaren bröts.

Frågan hur kommunen avser att lösa framkomligheten på vägarna för fastighetsägare där sprängning är ofrånkomlig besvarades med att ”det löser vi då”. Vid det första lantmäterisammanträdet 2019-04-05 ställdes samma fråga som inte besvarades. Hur vi ska ta oss fram på våra vägar, då en väg inte får stängas av enligt plan-och bygglagen om inte alternativ finns är för oss ett krav. Något svar trots 1,5 år betänketid ges inte. Det går inte att friskriva sig och delegera frågan till entreprenörer.

Var är demokratin i detta projekt när man vägrar besvara frågor som projektbeskrivning, konsekvensanalys och hur projektet ska kunna genomföras med dess medföljande konsekvenser som att vår mark och privatekonomi konfiskeras.

Kritik är alltid smärtsam att ta som tjänsteperson, men med en så undermålig research och dokumenterat ointresse i att ge svar på genomförande av ett så stort projekt har du och kommunen passerat anständighetens gräns i er hantering av oss för länge sedan. Kommun betyder gemensam, men förtroende är inget man får från medborgare, det måste man förtjäna! Gör om och gör rätt!

Lars-Göran Carlsson, Stäudd

Kent Andersson, Ötorp

Kenneth Petersson, Stäudd

Christer Rydberg, Stäudd

Bengt Säfström, Hogsta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel