Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vem vill se dessa lama EU-debatter?

Nyligen gick startskottet på EU-debatt mellan Jan Björklund och Jimmie Åkesson .En lam tillställning där flera gånger kommentaren fälldes " där är vi överens". Det var en stor publik som var lika tysta som vid ett kyrkobesök. Ett par gånger hördes svaga applåder.

När åtta partier i princip tycker lika utom i sakfrågor blir det naturligtvis något liknande och ingen stor debatt. Om Sveriges riksdag bestod av exempelvis 351 socialdemokrater utan opposition, hur många skulle se på en sådan debatt? Om några dagar kommer vi se åtta EU-kandidater i flera tv-debatter stå och säga till varann då och då: "Ja där är vi överens". En sån debatt blir man inte speciellt intresserad att följa. Tror knappas att dessa debatter kommer höja valdeltagandet. Så släpp in den största EU-motståndarens partiledare i debatterna så alla kandidater får förklara för och nackdelar med EU.

En valdebatt där alla är mer eller mindre är överens utan opposition är ingen valdebatt utan ett sömnigt informationsmöte som lockar få deltagare.

Christer Strålenhielm

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel