Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vattenfalls ledningar förpestar naturen

Vattenfall planerar att installera luftburen högspänningsledning runt hela Valskog. Nyligen hade vi möte på Ljungs Goa i Valskog där vi fick information av Håkan Lindström från LRF Mälardalen.

Över skog, åkermark och vackra promenadvägar vill de dra luftledningar som förstör inte bara våra vackra områden utan även förpestar naturen med högspänning som kan göra både djur och människor infertila.

LRF Mälardalen, Arboga kommun, Köpings kommun, Kungsörs kommun, Västra Mälardalens Myndighetsförbund, Naturskyddsföreningen, Länsstyrelsen i Västmanland och ett 40-tal markägare har lämnat skrivelser och förordat markförlagd ledning, som inte stör, men det bryr sig inte Vattenfall om överhuvudtaget! '

Man hävdar bra att kostnaden är för hög jämfört med nedgrävd ledning, men de har inte tagit hänsyn till kostnader under luftledningens livslängd. Nedgrävda, markförlagda ledningar är dyra att installera men i gengäld slipper man underhållskostnader som en luftledning medför.

Vi måste agera – även om du inte är markägare så kan du lämna in dina synpunkter till Vattenfall!

Värna om Valskog

via: Marie Eriksson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel