Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför sexualkunskap på sidorna i Bbl/AT?

När jag läste dagens Arboga Tidning (22/6) konstaterade jag, att det var tunnsått med läsvärt innehåll. Det kan bli så i sommartider/ coronatider, det har jag full förståelse för.

Men… måste man därför börja med sexualfrågor för ungdomar i tidningen? Det tycker jag är under all kritik. Det finns faktiskt barn i de lägre skolåldrarna som också läser tidningen och de ska förskonas från sådant anser jag. Låt var tid ha sitt. Vad jag förstår kan alla ungdomar ringa ungdomsmottagningen anonymt, så vad är problemet? Låt Arboga Tidning få fortsätta att vara en tidning med riksnyheter och lokala nyheter.

Trogen prenumerant

Svar direkt från Bbl/AT:s chefredaktör:

Det är inte bara barn i lägre skolåldern som läser Bärgslagsbladet/Arboga Tidning. Tidningen, inklusive vår nyhetssajt bblat.se, läses också av ungdomar och unga vuxna. Vårt samarbete med Ungdomsmottagningen är för dem, men också för andra läsare. De som vill läsa. Frågespalten har hittills publicerats två gånger, och någon större frekvensökning är inte planerad – ens under den kommande nyhetstorkan.

Jag vill tro att det finns en och annan förälder bland våra läsare som uppskattar att få insyn i tankarna och funderingarna hos dagens unga. Därtill vet jag att Ungdomsmottagningen uppskattar samarbetet eftersom det sprider sexualupplysning till många.

Helena Tell, chefredaktör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel