Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför så lite svensk musik i P4?

Vi är många som reagerar på Radio Västmanlands musikval. Varför kan man inte spela mer svensk musik? Vi har ju så mycket fin svensk musik som sällan eller aldrig spelas. Varför blir det aldrig någon dragspelslåt? Eller Evert Taube, som gjort så mycket fin musik med innehåll, som t.ex. Min älskling Du är som en ros, och Brevet från Lillan. Vi har ju även fin dansbands- musik m.m. Nej, det skall tydligen vara så mycket gap, skrik o dunka, dunka som möjligt, och på engelska, och det speglar väl den hårda samhällsbilden i övrigt. Jag håller med många av mina bekanta, som istället lyssnar på Radio Dalarna, där det spelas bättre musik med bl. a. önskeprogram från lyssnarna. Radio Västmanland skall vara ett forum som skall meddela oss i länet om viktiga händelser, och då fungerar det inte om vi lyssnar på Dalarna. Man kan fundera om P4 får betalt av skivbolagen, när det spelas samma låt 3-4 gånger per dag, som t.ex. ”Long, long way”. Man löper ju risk att få skavsår i öronen, men får P4 betalt för varje gång vissa låtar spelas så är det väl så. Hoppas att P4 Västmanland tar åt sig av kritiken och lyssnar mer på oss lyssnare vad vi vill höra, och att inte Radio Västmanland blir ett självändamål.

Bengt Södersten

Svar från Radio Västmanland:

Insändarredaktionen har fört frågan vidare till Lasse Eskelind på P4 Västmanland, som svarar så här:

” Jag föredrar att svara på åsikter direkt till de som har åsikter, och inte via tidningarnas insändarsidor. Därför avstår jag....” ”Den som har åsikter om P4 är hjärtligt välkommen till oss på studiebesök för att prata om musiken och övrigt innehåll. Det välkomnar jag alltid. Mvh Lasse Eskelind”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel