Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Våra barn är vår framtid

Som förälder vill man att barnen ska få de allra bästa förutsättningarna och som kommuninvånare hoppas man också att det är kommunens ambition när det gäller skolan. I Arbogas fall tvivlar jag just nu. Vad håller ni på med?

Det stressas igenom beslut som kommer att få stora konsekvenser för våra barn under en lång tid framöver. Anders Röfors, Rickard Fallqvist, skolchefen och dåvarande grundskolechefen stod i Medåkers byggdegård  hösten 2019 och lovade att alla 42 barnen i Medåker skulle flyttas till en och samma skola det vill säga de skulle få fortsätta att gå ihop inne i stan. Detta är jätteviktigt, då de har en stor sammanhållning mellan klasserna eftersom de vartannat år går med de som är ett år yngre och vartannat år med de som är ett år äldre. De skulle även få med sig sina lärare, så att övergången skulle gå så smidigt som möjligt för barnen.

Nu är det en månad kvar på terminen och barnen vet inte vad som händer eller var de ska börja sin skolgång i höst. Vi föräldrar vet bara efter att ha kollat elevantal, att ingen skola kan ta emot 42 barn, förutom Götlunda. Barnen kommer alltså att bli splittrade på olika skolor och i olika klasser. När det formella beslutet om en nedläggning kommer är det endast tre skolveckor kvar på terminen. Tycker ni politiker och skolledning att det är rimligt att eleverna endast får den korta tiden på sig att förbereda sig med besök på nya skolan, träffa nya klassen och den nya läraren?

För tillfället finns många obesvarade frågor hos både barn och föräldrar här i Medåker. Igår frågade mitt barn som ska börja tvåan i höst,  ”Mamma vad händer med mina bästa kompisar som går i ettan och trean, kommer vi hamna på samma skola”?  Jag svarade ”Ledsen älskling, jag kan inte svara på det för politikerna är inte klara med sin tuppfäktning ännu”.

Politiker och kommunala tjänstemän, vad tror ni skulle hänt om detta gällde er arbetsplats? Med säkerhet kan vi konstatera att det skulle förhandlats en hel del med facken och det skulle inte gått på tre veckor……

Orolig förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel