Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Var stolt över vår vårdpersonal!

I lördags åkte min fru in till Centrallasarettet i Västerås för sin första dust med coronaviruset. Hon är inte intensivvårdssköterska utan operationssköterska, men som hon sa: ”Nu är det krigssjukvård och alla måste ställa upp.” Detta efter en kursdag om hur man tar på och av sig skyddskläder och utrustning för att minska de stora riskerna det innebär att arbeta med en coronasjuk.

Nu har hon gått ut till frontlinjen i ett krig mot en lömsk och livsfarlig fiende som man inte ens kan se. Om jag är stolt över henne? Mer än ord kan säga. Stolt över henne och över alla andra inom sjukvården som nu går ut för att göra allt som kan göras för att rädda offren för denna farsot.

Vad kan vi andra göra? Vi som stannar hemma och sköter ”marktjänsten”? Låt oss ge dessa våra anhöriga allt stöd och all uppmuntran och alla böner vi kan. De är våra hjältar.

Anhörig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel