Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Var mordbrandsförsöket ett hatbrott?

Var branden i källarutrymme på Drottninggatan 4 i Kungsör lördag morgon (30 november) vid 04-tiden riktad mot en ung invandrarfamilj? Ja frågan är berättigad eftersom familjens barncykel och cykelsläpkärra var de två föremål som förstördes helt . Det fanns fler cyklar i utrymmet men de var oskadade.

Det krävs nyckel för att komma in i källaren så man får naturligtvis tanken att någon som bor i samma fastighet ligger bakom dådet. Om så är fallet så är det mer än sorgligt. Jag hoppas att polisen frågar ut varje hyresgäst i fastigheten om inte annat för att visa att samhället bryr sig och tar avstånd från dylika dåd riktade mot invandrarna som flytt från krig i sina hemländer. De allra flesta som kommit hit vill börja jobba och stå på egna ben, så även denna unga barnfamilj som jag och några andra svenskar umgås med.

Kungsör som var ganska fridfullt för 30-40 år sedan , tyckte vi inflyttade, har försämrats under senare år. Exempel härpå är skolbränder, sönderskurna bildäck och krossade baklyktor på bilar. Det senare har jag själv råkat ut för och det kostade mig självrisken på ca 2.500 kr. Det är oacceptabelt med all denna förstörelse. Behöver vi övervakningskameror över allt eller är alternativet medborgargarden som hjälper ordningsmakten att upprätthålla lag och ordning i samhällena?

Lars B-e

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel