Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Var finns rättvisan i nya avfallstaxorna?

Jag tycker inte att svaret från Vafab är klargörande. Köping har inte höjt taxan på flera år – Vafab menar väl att VMR, som betjänat hela KAK, inte höjt taxan. Menar Vafab att VMR har varit skattefinansierad eftersom vi sluppit höjd taxa. Om så är fallet förstår jag den stora höjningen på 451:- för fast avgift.

För mig som hemkomposterare finns heller inget klargörande i svaret. Förutsatt att jag får hämtning av minsta gröna tunnan 26 ggr/år, då får jag en kostnadsökning med 580:-/år eller 48,33/ mån eller 22.30/hämtning. Den som har både grön och brun tunna får en kostnadsökning på 260:-/år eller 21.66/ månad eller 10:-/hämtning.

Var finns rättvisan? Hur kan det blir 320:- billigare/år att hämta en brun tunna när alla andra kostnader går upp?

Ni skriver också om hämtning av grön tunna 1 gång/kvartal. Jag har ställt frågan direkt till Vafab om hämtning mer sällan. Svaret jag fick gällde bara hämtning 13 ggr/år. Varför fick jag inte svar att det fanns ytterligare alternativ?

Maj-Britt Sjögren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel