Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Våga stå upp för våra unga!

Arboga torsdag natt. 15-åring knivhuggen av 16-åring!

Ingen ska behöva läsa rubriker som dessa.

Ingen förälder ska behöva uppleva att polisen knackar på en natt och meddelar vad deras barn råkat ut för eller gjort en vanlig vardagsnatt i en liten stad som Arboga.

Polisen gjorde ett jättejobb i natt. Jag mötte dom själv då dom grep en person och letade vapen med hund i stora områden i Arboga. Polispatruller från Uppsala var på plats.

Så där brister det inte.

Det som brister är vuxnas stöd till unga!

Vi politiker i Arboga arbetar nu för fullt med besparingskrav för Arboga.

Vi ser att det ligger krav på att ta bort ungdomscoacher (redan skett) som har som uppgift att vara på stan och i ungas närhet på ungdomsgårdar, skolor, finnas tillhands när unga behöver någon vuxen att ty sig till.

Man vill ta bort bidragen till föreningarna i Arboga. Lägga ned eller sälja en ungdomsgård. Ta bort teatergruppen ur kulturskolan.

Det här är bara bitar ur en besparingsplan för fritids & kulturnämnden i Arboga.

Det ska sparas drygt 1 miljon.

1 miljon i sparkrav på nämnden (3%) är säkert nödvändigt. Men jag kan inte tolerera att det inte går att hitta dessa besparingar i Arboga utan att det får så fruktansvärda konsekvenser i ungdomars uppväxt som är så viktiga. Det är skamligt att man inte vågar titta högre upp i organisationen.

Vi politiker måste nu ta vårt ansvar att minska den här utvecklingen.

Det gör vi inte med fler poliser. Utan vi måste satsa på våra ungdomar. Ett starkt föreningsliv, vuxna på stan som ungdomscoacher. Ungdomsgårdar med bra ledare.

En bred kulturskola med mera med mera.

Vi lyckades igår att stoppa dessa besparingskrav för att gå tillbaka till förvaltningen för att se över det på nytt. Jätteskönt och ett jättejobb har bedrivits för det.

Men ett nytt förslag kommer att presenteras. Då är det vår plikt som politiker, oavsett vilken färg vi tillhör att se till att besparingar på det här planet inte får förekomma.

Det här är de viktigaste insatser vi kan göra just nu.

Ungdomar behöver sysselsättning, vuxna i sin närhet och platser att träffas och mötas på.

Våga stå upp för våra unga!

Bo Molander (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel