Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad händer på vår arbetsplats?

Just nu har vi chefer som flyttar runt oss personal som om vi är brickor i ett spel utan att bry sig om hur vi mår eller hur det påverkar våra boende. Törs man ifrågasätta så får man till svar att det är vi som bestämmer och nu är det så här. Chefer som är oanträffbara, de svarar inte på mail eller i telefonen.

Personalen får skriva på första dagsintyg vid sjukdom utan att cheferna ens har försökt att ta reda på varför personalen är sjukskrivna. De talar om på arbetsplatsträffar hur mycket vi kostar dem när vi är sjuka. De nekar oss att sjukskriva oss och inte får vi gå till företagshälsovården. Samordnarna går till cheferna och skvallrar på annan personal så fort vi gör någonting de inre tycker om, vi får inte prata med varandra när vi träffas i korridorerna och vi får absolut inte prata men varandra på rapporten utan ENDAST det som har med jobbet att göra.

De återkopplar inte till oss när vi kommer med förslag på hur vissa situationer kan lösas, man känner sig inte involverad i arbetet som man gjorde förr då hade cheferna en dialog med oss men nu har de har de bara monologer! De gör helt enkelt som de vill bara för att de kan.

Ledsna och trötta undersköterskor på Strömsborg

På Strömsborgs demenscenter råder det kaos. Personal förflyttas mot sin vilja och utan saklig grund. Personalen förbjuds att sjukskriva sig och i vissa fall även att vara hemma för vård av barn. Då man ifrågasätter är svaret man får att nu har de bestämt så och då är det så. Personalen får inte längre göra något annat än att direkt utföra sina arbetsuppgifter utan småprat. All arbetsglädje har tagits ifrån oss. Vi arbetar varje dag för att ge det där lilla extra till våra brukare men det är svårt då vi känner oss som brickor i chefernas spel.

Vart finns brukarfokuset då personalen flyttas runt mellan avdelningarna?

Cheferna verkar bara vara på sitt arbete för att demonstrera sin makt. ”Vi gör så här för att vi kan.”

Kämpar vidare för boende och personals skull

Svar direkt: Vi kan av sekretesskäl inte kommentera personalärenden i tidningen. Vi för en dialog med medarbetarna och deras fackliga företrädare.

Monika Gustavsson Tf Vård och omsorgschef.

Anmäl text- och faktafel

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel