Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad är meningen med att i onödan oroa våra dementa?

På Strömsborg har nu den första akuta chocken lagt sig efter de omförflyttningar och förändringar som skett. Vi var många som kämpade hårt, men vi förlorade i kampen mot chefer på olika nivåer.

Arbetsgrupper har splittrats och det är nu vi ser följderna av detta. Oroliga, ledsna och arga boende som inte förstår vad som händer. Personal som mist sin arbetsglädje.

Och inte en enda gång har vi fått en acceptabel förklaring vilket får oss att tro att det faktiskt är så att ingen förklaring finns. Vad är meningen med att i onödan oroa våra dementa, och ibland även psykiskt sjuka, brukare?

I sitt hem ska man vara trygg, det tror jag vi alla är ense om. Det som ger våra brukare trygghet skiljer sig lite från oss andra. Våra brukare är i behov av oss! Vi som vet vad de tycker om, hur de vill ha sin mat och när de vill lägga sig.

Våra brukare känner inte alltid igen oss, men de är trygga i att vi känner dem. Det var i alla fall så det var. Då. Innan allt splittrades och personal spreds för vinden.

Undersköterska på Strömsborg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel