Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: VA-chefen beklagar olägenheter

Svar på Magnus Erikssons insändare ”Flugor, stank och risk att ramla ner i avloppsbrunn – får man göra hur som helst med gatuarbeten, Arboga kommun?”,

Kommunen är till för dig som medborgare. Vi beklagar att du har upplevt reparationsarbetet på det sätt du beskriver i insändaren.

Bakgrunden till det pågående arbetet är problem med avloppet i området, något som är viktigt att åtgärda. Annars skulle ytterligare boende riskera att få problem med sina avlopp.

Reparationsarbetet sker bland annat vid den brunn du nämner i insändaren. Brunnen är försedd med lock och om locket tas bort vid tidpunkter utanför arbetstid är vi tacksamma att det anmäls till oss. På midsommarafton åkte personal till platsen för reparationsarbetet. Det upptäcktes då att en pump vid brunnen var avstängd, vilket innebar att avloppsvattnet hade blivit stillastående. I samband med att medarbetaren var på plats på midsommarafton startades pumpen och felet åtgärdades.

Vi strävar efter att arbetet ska bli klart så snart som möjligt. Att det har tagit längre tid än först planerat beror på att åtgärder som vi tyvärr inte kunnat förutse, har behövts genomföras.

Vi beklagar om du upplever att vi har brustit i informationen till dig. Du får gärna kontakta mig för en vidare dialog. Kommunen är till för dig som medborgare och det arbete vi utför är för din och Arbogabornas skull.

Ulf Zackrisson

VA-chef, Arboga kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel