Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Utan bensinskatt lär försvaret försvinna

Om några år så slipper vi både bensin och diesel om politikerna får som de vill.

Vad som då också försvinner är de skatter som bensin och diesel drar in, sammanlagt 52 miljarder per år! Det är ungefär vad hela försvaret kostar. Pengarna måste givetvis komma in någonstans ifrån, alternativt får vi skrota försvaret, slopa barnbidragen eller skära kraftigt i sjukvården eller införa en kraftig kilometeravgift på elbilar. Jag bara frågar vilken "plan B" man har?

Det är även dags att man ser över de lokala kraven på avlopp med mera. Att i dag kräva reningsverk och sofistikerade infiltrationsanläggningar från lantbrukares privata hushåll samtidigt som de har kreatur eller hästar som går ute runt bostadshuset och "gör vad en ko gör" direkt i naturen är ju bara löjligt och inget annat än dumheter. Det kostar dock husägaren storleksordningen 100 000 kronor att åtgärda ett utsläpp som inte ens utgör en promille av gårdens utsläpp. För att komma med sina pekpinnar debiterar kommunen över 5 000 kronor för varje ärende, eftersom man här angriper privatpersoner en och en lyckas man inte mobilisera någon verklig opinion mot dessa tokerier.

Sila mygg och svälja kameler....

Bonnläppen

Anmäl text- och faktafel