Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tråkigt med falska uppgifter om Folktandvården

I en insändare den 7 juni ondgör sig en ”Skattebetalare” över att anställda vid Folktandvården i Köping åker på betalda resor till Stockholm, när samtidigt Region Västmanland går med stora underskott.

Sedan 2009 är Folktandvården i Västmanland ett aktiebolag som är helägt av Region Västmanland. Vår verksamhet finansieras till största delen av intäkter från våra vuxna patienter och till en mindre del av den ersättning som vi får av regionen, för att ta hand om alla barn.

Folktandvården i Köping genererade 2018 ett överskott på nästan 1,8 miljoner kronor, ett överskott som all personal bidragit till. Jag har inget dåligt samvete utifrån det förhållandet, att uppmuntra personalen med ett besök i Stockholm i november -18. En resa som i huvudsak också genomfördes på personalens fritid. Vistelsen i Stockholm och Köping (!) var kombinerad med en lokal skyddsrond och studiebesök på Swedentalmässan i Älvsjö och avslutades, som också insändaren beskriver, med mat och underhållning.

Uppgiften om övernattning på hotell är falsk.

Ola Saaw

Klinikchef

Folktandvården Köping

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel