Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tidningens jubileumsartiklar – billig egenreklam

Nu har vi informerats om Bbl/AT:s 300-årsjubileum i ett helt år. 1-2 sidor egenreklam i varje nummer om hur förträffliga tidningarna har varit. Förutom dessa 300-sidor finns ju också andra reklamsidor för AT på hel, 1/4 eller 1/8-delssidor. Nu den 16:e november lyckades ni trycka in 3 helsidor! Vi som prenumererar vill visserligen ha lokalnyheter, men de bör vara aktuella och det uppfyller inte dessa annonser. Tyvärr så handlar dessutom de få riktiga lokalreportagen ofta om andra orter, vilket inte heller är så intressant. Vi förstår att både egenreklam och andras lokalnyheter är ett billigt sätt för er att fylla tidningen. Det är däremot inte ett klokt sätt för att behålla prenumeranter! Tänker ni fortsätta och därmed fylla tidningen med ert 302-års jubileum nästa år? Den lilla 300-loggan på framsidan räcker annars bra!

Jonny

Svar direkt från Bärgslagsbladet/Arboga Tidnings chefredaktör:

Det är annorlunda tider vi lever i just nu. Coronapandemins effekter gör många företag håller hårdare i sina plånböcker och därmed drar ner på sin marknadsföring. Det påverkar våra intäkter kraftigt. Det som händer är att vi står med tomma annonssidor som vi måste fylla och då blir det med annonser för våra egna produkter, det vill säga vår tidning eller vår läsarshop.

Bbl/AT:s redaktion är inte bemannade att producera mer redaktionellt material än vad vi gör i dag. Varje vecka gör vi ungefär 80 artiklar i olika längd. 80 lokala artiklar om Arboga, Köping, Kungsör och länet i stort.

Under det här året har vi gjort redaktionella tillbakablickar under vinjetten Bbl/AT 300 år. Visst är det reklam för vår långa närvaro i Västra Mälardalen, men i huvudsak är vårt mål att bjuda på intressant och spännande läsning om stora som små historiska nyhetshändelser.

Vi kommer inte att fortsätta vårt jubileumsfirande nästa år, men pandemin har tvingats oss att ställa in en del planerade läsaraktiviteter. Dem hoppas jag att vi kan genomföra nästa år. Det är alltid kul att träffa läsare. Till dess uppmanar jag alla att göra som Jonny, skriva en insändare – eller ring!

Helena Tell

Chefredaktör och ansvarig utgivare Bbl/AT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel