Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Testa nya rutiner för tunntömning

Det rör sig på soptunnefronten. Villaägare ska tvingas på en brun tunna för avfall som de tidigare lagt på sin egen kompost. Tvånget medför höjning fördelad på tre år av tömningsavgiften. Vad jag förstår är att man tillåts kompostera själv, men den höjda avgiften kommer man inte ifrån.

Jag förstår inte logiken.

Mitt förslag är att vi som lever i små hushåll (1 till 2 personer) och som inte fyller vår gröna tunna till fullo tilldelas en tunna i annan färg och fortsätter som tidigare att lägga kompostlämpligt avfall på vår egen kompost. Den nya tunnan signalerar att den ska tömmas endast en gång i månaden. Denna nyordning gör att den sammanlagda hämtningstiden förkortas.

Det verkar som om politikernas första tanke är ”Vi höjer avgiften ”. Den fråga som tyvärr inte tycks dyka upp är: ”Hur ska vi ändra på rutinerna, så att vi slipper höja avgifterna?” .

Vi drabbade skulle kanske lättare acceptera den föreslagna höjningen fastän vi inte förstår logiken, om vi fick reducerad avgift på tömningen av den nya tunnan

Köpingsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel