Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar om trafikkaos vid Vasagymnasiet

Svar på insändaren ”Nytt villaområde ger trafikkaos hos oss

Tack för er insändare. Som ni skriver har boende utmed Östra Ladubacksgatan, och även utmed Norra Långgatan, tidigare lämnat synpunkter på trafiken till och från Vasagymnasiet.

Det efterfrågas även nya bostäder i centrala lägen i Arboga. Bostäder i centrala miljöer ger förutsättningar för att transportera sig gåendes eller med cykel, vilket ur klimatsynvinkel bör eftersträvas.

Syftet med detaljplanen, som nu har varit på samråd, är att skapa rimliga trafikförhållanden för befintlig stadsmiljö och samtidigt ge möjligheter till fler bostäder. En del i det förslaget är att leda trafiken till och från Vasagymnasiet via en ny infart direkt mot Skandiagatan.

Inkomna synpunkter på detaljplaneförslaget kommer att gås igenom under sommaren för att bedöma om revideringar behöver göras. Efter eventuella revideringar skickas detaljplaneförslaget ut för granskning. Då finns det ytterligare möjlighet att lämna synpunkter.

Anne-Marie Fredriksson

samhällsbyggnadschef Arboga kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel