Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar om mellanmål och matsäck i Arbogas skolor

Svar på insändaren ”Arboga kommun undviker kärnfrågan”:

Skolan är avgiftsfri och vi förväntar oss inte att vårdnadshavare skickar med frukt eller mellanmål. Däremot går det fortfarande bra att barnet får frukt eller mellanmål medskickat hemifrån om vårdnadshavare önskar det. Om en elev inte har något med sig ser pedagogerna alltid till att det finns frukt för den som har behov. De barn som går på fritidshem har alltid möjlighet att äta frukost innan skolan börjar och mellanmål på eftermiddagarna.

Skolan strävar efter att servera lunch utifrån Livsmedelsverkets rekommendationer som syftar till att barnen får lunch mellan vissa tider för att mellanmål inte ska behövas under skoldagen. Med anledning av coronapandemin har vi, utifrån Folkhälsomyndighetens förslag på förebyggande åtgärder i skolan, utökat lunchtiden något för att undvika trängsel på vissa skolor.

Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta mig.

Ulrika Hansson, skolchef Arboga kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel