Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar om Kungsörs jordbruksmark

Svar på insändare från Centerpartiet om jordbruksmark

Samverkan i Kungsörs viktigaste prioritering i det framtida planprogrammet är att arbeta för att få till mark för bostäder och framtida etableringar. Vi vill skapa möjligheter till att få hit företag som skapar arbetstillfällen och i och med detta skapa mera skatteintäkter så att vi kan utveckla Kungsör till en attraktivare kommun att bo och verka i.

För att kunna få till attraktiv mark med rätt förutsättningar för etablering av verksamheter med efterfrågan av bra kommunikationsmöjligheter och möjligheter för nya bostadsområden finns det behov att ta viss jordbruksmark i anspråk. Vi har nu lagt fram förslag som ska skickas ut på samråd. De framtagna förslagen har föredragits i våra parlamentariska grupper och alla har haft möjlighet att framföra synpunkter samt lämna egna förslag på områden att utveckla för dessa ändamål. Övriga partier har vid dessa möten stöttat förslagen och visat en vilja att utveckla orten på kort och lång sikt. Vi är övertygade att dessa planer gör så att vi blir attraktiva för framtida Kungsörare.

Mikael Peterson

Kommunstyrelsens ordförande

Kungsör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel