Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar om folkomröstningen: ”Läs på hemsidan!”

Svar på insändaren av signaturen JK:

Det finns en särskild sida på vår hemsida, Arboga.se, med information om folkomröstningen och underlag. Där kan du bland annat ta del av information om den forskning som finns i utredning av skolorganisationen. 

Våra skolor ska fortsätta erbjuda bästa tänkbara förutsättningar för lärande inom våra ekonomiska ramar. Vår målsättning är alla elever ska nå målen i skolan, och att vi ska ha en hög grad av elever med godkända betyg. Vi ska vara bättre än riksgenomsnittet i andel elever som när de högre målen. Vi ska aktivt arbeta med framtidens redskap utifrån beprövad och evidensbaserad forskning.. 

Forskning om framgångsrika skolor från skolutredningen visar att det är lärarnas kompetenser som är den viktigaste kvalitetsfaktorn för barns lärande. 

Skolforskare pekar på att framgångsrika skolor har tydliga gemensamma nämnare: samsyn kring uppdraget, tydliga mål och stabilitet. 

Goda pedagoger i en trygg miljö ska förbereda våra ungdomar för deras vuxna liv.  

Skolenheterna ska vara av den storlek som behövs för att:

• Miljön ger goda förutsättningar för alternativa former av lärande, i större eller mindre grupper 

• Vara attraktiv för behöriga lärare, skapa miljö för en stabil arbetsgrupp med de kompetenser som behövs och underlätta kollegialt lärande

• Lokalerna ska vara utformade för att skapa en god arbetsmiljö 

• Kringresurser, som till exempel specialpedagoger och skolhälsovård, ska finnas på skolan 

• Verksamheten ska vara kostnadseffektiv, våra resurser ska användas så att de får bästa möjliga effekt för elevernas lärande. 

Vi har ett ansvar att se till helheten, till att alla barn och elever i Arboga får bästa möjliga förutsättningar till en bra förskola och skola. Om vi ska skapa en skola för alla barns bästa måste vi se till helheten. Om Medåkers skola blir kvar i kommunal regi, om det blir en friskola eller om föräldrarna väljer andra skolor – de olika scenarier du beskriver – så ger det olika konsekvenser. Konsekvenser som påverkar även andra skolor i kommunen. 

Vänliga hälsningar 

Hans Ivarsson

ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel