Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar om att Tornet kunnat bli boende

Svar till Martin Nyqvist angående köpet av Tornet

Martin Nyqvist nämner inte sista stycket i min insändare, i sitt indignerade svar. Sannolikt för att det inte gynnar hans hätskhet.

I det stycket beskriver jag att politiken tillsammans med förvaltningarna snabbt arbetade fram verksamheter att placera i Tornet.

Behovet av ett nytt Vård- & Omsorgsboende var stort, redan då. Dåvarande AME, (Arbetsmarknadsenheten) klargjorde att deras verksamhet skulle passa perfekt på Tornet med dess verkstäder. Deras avtalspartner Elkretsen önskade utöka avtalet, vilket skulle gå att möta vid en flytt och därmed skapa fler arbetstillfällen. Det krävdes snabbt en ny Detaljplan och speciellt tillstånd från Länsstyrelsen att bedriva AME:s verksamhet, vägg i vägg med ett vård- och omsorgsboende. Arkitektritningar beställdes, och så vidare.

Ombyggnaden hade definitivt inte blivit dyrare än den kostnad man nu åsamkat Arbogaborna. V&O-boendet hade varit klart för drygt två år sedan med 98 platser istället för de 80 som nu byggs. Våra äldre och deras anhöriga hade sluppit den otrygghet det innebär att bo för länge i hemmiljö. Socialnämndens extrema underskott, år efter år (-21 miljoner kronor, 2019), skulle blivit lägre och några viten för ej verkställda biståndsbeslut, hade inte aviserats.

I rapporten, Ej verkställda biståndsbeslut, kan man se hur många som inte får boende i tid och försöka sätta in åtgärder. Rapporten ligger dock gömd under punkten Meddelanden i fullmäktige och ingen bryr sig om den. SD har aldrig nämnt den.

Martin ondgör sig över att kommunerna informerat regeringen om hur flyktingmottagandet fungerat i landet? Jaha, vem skulle annars ha gjort det?

Det är ju därför vi nu har en reglerad Migrationspolitik! Trots Reinfeldts öppnade hjärtan!

Martin ondgör sig även för hur saker och ting gått till i kommunen. Köpet av Tornet föregicks av tio sammanträden i olika beslutsforum. Ingen kommunstyrelseordförande kan köpa en byggnad för 80 miljoner ensam! Anders Röhfors, M, uttalande från talarstolen om att det var det bästa vi gjort, går inte att glömma. Enigheten var total!

Om Martin Nyqvist inte har allt klart för sig och tycker sanningen ”kryper fram” så har han informerat sig för dåligt. Antingen genom att inte tala med rätt personer eller inte läst på? Kan också vara så att en och annan inte är ärlig, det vet vi?

Tyvärr accepterar han att kommunala skattepengar används fel, med tanke på att opponerandet mot ovanstående varit obefintligt!

Agneta Bode

Ej titelsjuk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel