Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar och klarlägganden om Bleckisaffären

Artikel 3 av 4
Lägenhetsprojektet i ”Bleckis”
Visa alla artiklar

Svar på insändare om ”Bleckisfastigheten” i Bärgslagsbladet 12 mars 2021.

Då skribenten, ”Köpingsbo” har många felaktigheter i sina påståenden vill vi bemöta insändaren och klarlägga fakta.

För det första är det inte fastigheten som sålts. För det andra är det inte kommunen, utan sju privatpersoner som sålt sina aktier i det bolag som äger fastigheten.

Avtal om aktieaffären gjordes upp redan i september 2020, med tillträde till aktierna i januari 2021. Då det redan sedan tidigare fanns långt framskridna planer på bostadsbyggande i fastigheten, som förankrats med kommun och myndighetsförbund, överenskoms det i avtalet att bolaget skulle söka bygglov, vilket också skedde redan i oktober.

Fastigheten är till vissa delar en industrifastighet, men enligt kommunens detaljplan är byggnaden godkänd för bostadsbyggande. Även tomten som är över 10 000 m2 stor är godkänd för mer byggnation, bl.a. bostäder.

Vi som säljare var väl medvetna om de planer de nya aktieägarna har för byggnaden och tomten. Då det inte strider mot detaljplanen och kommunen behöver fler bostäder tyckte vi att köparnas tankar väl rimmade med de ambitioner vi själva haft men känt att vi inte orkade driva.

Köparna av aktierna består av tre bolag som representeras av fyra olika individer och om en av dessa har begått ett brott och avtjänat sitt straff, ska detta inte medföra bannlysning från aktieköp. Likväl ska en kommunpolitiker som äger aktier inte kunna nekas att sälja dem.

Stellan Lund o Staffan Norgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel