Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar från Strängbetong om marken

Svar på insändare i tidningen angående "Strängbetonghögen":

Hej Mimmi,

Du undrar över berget med krossad betong som vi på Strängbetong nu har placerat nära vägen i Kungsör i en insändare 14 oktober i Bärgslagsbladet.

Vi håller nu på med ett arbete med att röja upp och snygga till på vår mark runt fabriken där vi bland annat avsevärt minskar våra lager med kasserad betong. Den här kasserade betongen kommer vi till stora delar att använda på nytt i våra betongblandningar och vi kommer kommande veckor att krossa mycket av detta till rätt storlek. Det har så klart en hel del hållbarhetsmässiga fördelar att återanvända kasserad betong då behövs en mindre mängd ny ballast vilket också leder till färre transporter.

Vår målsättning för Strängbetong Kungsör är att i framtiden ta hand om all den betong som inte blir färdig produkt och återföra den i tillverkningen som krossad betong.

Sedan undrar du om betongen kan förorena marken den ligger på, och där är svaret nej. Betong innehåller cement, vatten och ballast (grus) och innehåller inga miljöfarliga ämnen.

Vänligen,

Daniel Stenvi, fabrikschef, Strängbetong Kungsör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel