Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar från Arboga kommun om hemtjänstpersonalen

Svar på insändare i Bbl/AT publicerad 6 maj ”Hemtjänstpersonal – brickor i ett spel”.

Tack för dina synpunkter. Arboga kommun och däribland vård-och omsorg har de senaste månaderna arbetat intensivt för att bidra till att minska smittspridningen och skydda riskgrupper genom att följa myndigheters riktlinjer och rekommendationer.

Arbetet inom vård och omsorg har konkret handlat om att säkerställa riskbedömningar, handlingsplaner, rutiner, material, resurser och skyddsutrustning för att på allra bästa sätt tillgodose en god och säker omvårdnad för våra brukare och god och säker arbetsmiljö för våra medarbetare.

Kommunens chefer arbetar i nära samverkan med skyddsombud och medarbetare för att ständigt uppdatera förhållningssätt utifrån rådande rekommendationer och riktlinjer. Allt för att minska risken för smittspridning i verksamheten. Detta har även skett inom den verksamhet du nämner i din insändare.

Vi behöver gemensamt hjälpas åt och ta stort ansvar i alla våra verksamheter och följa rekommendationer samt att påtala brister för att dessa ska kunna åtgärdas. Kommunens systematiska arbetsmiljöarbete är av hög prioritet i arbetet inom vård och omsorg såsom inom kommunens andra verksamheter.

Om du har fler frågor, funderingar eller synpunkter kring vilka åtgärder som vidtas är du välkommen att kontakta ansvarig enhetschef.

Sofia Dahlerus, HR-chef

Cecilia Von Altenbrandt, vård- och omsorgschef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel