Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Stort beröm till akutvården i Köping

Hade oturen att bli akut sjuk och därmed i behov av hjälp. Mina förväntningar var så där efter allt skrikande från vissa politiker i massmedia om jättelånga köer mm.

Döm om min förvåning när min hustru ringde till vårdcentralen och berättade vad som pågick hos mig. Svaret var omedelbart: det är inte lönt att ni kommer hit, åk direkt till akuten i Köping.

Väl framme i Köping så fick jag ett bra och mycket vänligt mottagande av en kvinna som frågade om jag orkade vänta i väntrummet, svaret var självskrivet ja om det inte var alltför många timmar. Proffs som hon var så såg hon något som inte sades, så hon sade gå till den dörren så släpper jag in er. Jag blev lagd på en bår där jag fick invänta min tur, en mycket skön bår för övrigt.

Efter ca 1,5 timmar så var det dags att åka in för sortering och registrering. Sedan bar det av in på ett undersökningsrum i väntan på läkare. Alltså från kontakt med vårdcentral till undersökningsbordet på akuten drygt två timmar, är det långa köer? Därefter så blev jag akutbehandlad och inlagd och så väl omhändertagen att det kunde inte ha varit bättre. Hela tiden vänlig personal som gjorde allt för att hjälpa mig i min situation. Låg på Köpings HIA i fem dagar med en service som var lika bra som vilket lyxhotell som helst och en personal som alltid med ett leende försökte underlätta för mig oavsett vilken tid på dygnet det än var.

Ute på gatan igen efter fem dygn något knäsvag men ändå med en så allvarlig sjukdom som min visar på professionalism. Jag vill bara med dessa enkla rader säga hjärtligt tack alla till er och för oss är det tur att ni finns. Försök slå dövörat till när de grövsta påståendena kommer från de som bara vill vara populister i sina gebit. Ni är faktiskt värd mycket mer än så.

Jan Karlsson

Arboga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel