Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Stopp för gubbväldet

Nog är det väl dags för jurister att lagföra de ”slemmiga” gubbar i maktposition som tvingar idrottskvinnor att spela i slimmade bikinis; gubbar som bötfäller de tjejer som väljer en för idrotten och för dem själva lämplig klädsel. Den som skall idrotta och utföra en prestation vet väl själv vilken klädsel som passar bäst. Var går gränsen för vad dessa gubbar kan kräva av kvinnor som vill utföra sin idrott?

Detta med minimal klädsel är sannolikt bara den blottade topp man ser av gubbsjukeberget! Det är inte fel att män är män som tycker om att se på allt vackert som evolutionen skapat! Fel uppstår dock när män utövar sin makt för att tvinga kvinnor att posera! Om detta beteende är legitimt för internationella makthavare inom idrotten, så medför det även en legitimitet i alla samhällsskikt världen över.

Det är definitivt dags att sätta stopp för gubbväldet inom idrotten!

Sten Johnsson, Kungsör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel