Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Statistik är fantastiskt

Med statistik kan man trolla och vända och vrida på siffrorna så det passar ens syfte och det har verkligen kommunen och politikerna i Arboga gjort när det gäller den nya skolorganisationen. Man har letat fel och brister i Medåkers skola för att få en anledning att kunna lägga ner. Fel och brister som även finns på alla de andra skolorna i Arboga men där de försvinner i mängden barn eller lärare och då speciellt när de presenteras i procentsatser.

Det hade varit ärligare att säga rent ut, utan att smutskasta skolan, skolan är för dyr per elev och måste läggas ner. För det vet vi ju alla att det är det verkliga skälet. Arboga kommuns syfte med den nya organisationen är stordriftsfördelar, men det ingår väl inte i det politiska spelet att vara ärlig? Kostnader kan man göra något åt, det är svårare med ett svärtat rykte.

Smutskastningen gynnar igen. Speciellt inte barnen som har många funderingar, ”små koppar har också öron”. Barn kommer hem från skolan och frågar sina föräldrar ”är vi dåliga i skolan”? ”Har vi dåliga lärare”? Detta på grund av att man från kommunens sida vinklat fakta i eget syfte på bekostnad av barnen och lärarna.

Jag skulle vilja se hur kommunens kostnad per elev förändras när investeringarna på 650 miljoner är gjorda. Något som aldrig nämns i debatterna är att Medåkers skola har ett antal elever från andra kommuner, vilket genererar en intäkt för Arboga kommun. Om skolan försvinner kommer dessa barn försvinna från Arbogas kommun. Så även mitt barn och flera med mig som kommer att placera sina barn i Himmeta, då det kommer att vara vår närmsta skola. Så frågan är hur stor blir besparingen egentligen?

Förbannad förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel