Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Spara inte på barnen

Jag och många med mig är på riktigt oroliga över utvecklingen som sker i Arboga kommuns förskolor och skolor.

Det livesända fullmäktigemötet väckte många frågor om framtiden i kommunen. Vilken typ av verksamhet vill P7 se i Arbogas förskolor? Hur ska Arboga kommun lyckas behålla utbildade lärare med den arbetsmiljö som de nu kommer att få? Men framförallt hur kommer elevernas utveckling, utbildning och välmående påverkas av P7 fördelningsmodell? Det är oroväckande.

P7 har gett svar på en del frågor, bland annat att resursfördelningsmodellen ska vara rättvis, det är ju jättebra. Men de säger ingenting om hur det kommer vara! Så rättvist betyder inte per automatik att det kommer vara bra.

Konsekvensbeskrivningarna som är gjorda både av förskola och skola borde räcka för att förstå att det inte går att utsätta varken pedagoger eller elever för detta. Vill ni själva ha den arbetsmiljön?

”Vi ser en stor ökning av barn i behov av särskilt stöd i de barngrupper vi har idag och tilläggsbeloppet kommer inte att räcka till att ge barn det stöd de har rätt till enligt Skollagen” Eller ”Risken för att eleverna ej når måluppfyllelsen samt att otryggheten i skolorna ökar” Enbart dessa två borde räcka för att inse att det inte är en miljö som gynnar utveckling och välmående. Har ni tänkt utifrån barnens bästa enligt Barnkonventionen när ni fattat beslut om hur förskola och skola ska organiseras? Klarar förskola och skola att leva upp till Skolverkets krav på verksamheten?

Orolig Arbogabo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel