Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sorglig syn längs ån ska bli finare

Svar till ”Sorglig syn längs å-promenaden

Det är kommunen som äger huset och en anmälan till vår entreprenör som sköter byten av trasiga glas gjordes samma dag som du skrev till oss. Tyvärr är det ganska många glas som krossas på kommunens byggnader så det dröjde några dagar innan fönstret lagades.

Kommunen ser ett stort värde i att byggnaden bevaras. Därför pågår just nu en detaljplaneändring gällande den aktuella fastigheten. Byggnaden kommer i den nya detaljplanen att skyddas från rivning och förvanskning. Avsikten är att bevara byggnaden och möjliggöra för att den ska kunna användas för olika verksamheter.

Byggnaden står i dagsläget oanvänd och planer finns på att byggnaden ska köpas av Köpings Bostads AB, KBAB, så snart som den nya detaljplanen för området har vunnit laga kraft. Det är i dagsläget inte bestämt hur byggnaden ska användas, men självklart så ska den underhållas så att dess kulturvärden bevaras.

Vi hoppas att detta har gett dig lite mer bakgrund om situationen och vi kan rekommendera dig att läsa om den pågående detaljplanen, där finns mycket fakta om byggnaderna och historiken bakom. Detaljplanen hittar du på vår webbplats koping.se om du söker på ”Hermod 11 m.fl.”.

Gun Törnblad, Samhällsbyggnadschef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel