Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sorglig syn längs å-promenaden

Det är en sorglig syn som möter gående på å-promenaden i Köping.

Större delen av å-promenaden erbjuder lummig grönska och mysiga miljöer. Tyvärr finns det ett stort undantag och det är ett trähus vid Skeppargränd (bakom Gamla stans kreativa och Miljöpartiets lokaler). Huset i fråga, ett mjölkvitt tvåvåningshus med träfasad, som står precis vid Å-promenaden så den som går förbi måste passera precis vid husväggen. Huset är oanvänt och ser förfallet ut. När jag gick förbi för några veckor sedan såg jag att ett fönster var trasigt.

När jag frågade på Facebook om någon visste vem som ägde huset fick jag till svar att det troligen var kommunen som ägde det. Alla jag har pratat med om saken säger samma sak. Därför gjorde jag ett inlägg på Köpings kommuns Facebooksida med en bild på huset och en text där jag frågade om det var kommunen som ägde huset och påpekade att fönstret var trasigt.

Kommunikatören tackade för informationen. Hon var osäker på om kommunen ägde huset men hon hade skickat informationen vidare till både KBAB och fastighetssamordningen. När det här skrivs har det gått mer än en vecka sedan jag fick svaret. Jag har börjat gå förbi huset på väg hem från jobbet för att se om någon gjort någonting åt det trasiga fönstret. Hittills har ingenting hänt.

Ska jag vara ärlig tycker jag att det är både sorgligt och en stor skandal att ett hus mitt inne i centrala delarna av Köping kan stå tomt och bara förfalla som det här huset har fått gjort. Om det är kommunen som äger huset borde de på en vecka kunnat skicka ut någon som kunde ha täckt det trasiga fönstret med en plywoodskiva. Huset skulle kunna användas till så många ändamål exempelvis ateljé åt någon konstnär, kontor till någon egenföretagare eller en mysig bostad. Att bara låta huset stå är ingenting annat än resursslöseri. Vem det än är som äger huset är det dags att göra någonting åt situationen, eller vad tycker du?

Erika Almgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel