Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sommar och urinstank i Arboga

Så äntligen kom värmen och med den lite sommar i Arboga. Samtidigt med den kom urinlukten från gränden bakom Apoteket och Willy's. Likaså den välbekanta lukten av gammal pilsner från Nytorget. Som intagits av ett visst klientel, som anser att Nytorget till hör dem. Och gör det till sitt eget vardagsrum. Där unga och gamla avhandlar deras liv offentligt, och högljutt. Utan någon som helst respekt för att " vanliga " människor skulle vilja sitta i skuggan under ett träd på en bänk en vanlig dag.

Förvisso så har jag inga förväntningar på det klientel som parkerat sig på Nytorget och anse detta område/vardagsrum som sitt. Där man kan urinera var som helst och att lukten sprider sig vida omkring, bryr man sig inte ett dugg om. Att "flaskaffären" ligger på bekvämt gångavstånd från Nytorget, främjar naturligtvis detta klientel.

En önskan att be om vore att lagens hårda hand, tog en titt då och då. Tömde ur burkar och buteljer så att vi "vanliga" människor slapp både urinlukten och pilsnerodören. Då kanske vi även slapp alla dess högljudda diskussioner om vem som har rätt och fel hos detta klientel.

Snälla någon. Hur får vi ett Nytorg att slå oss ner på och koppla av på i skuggan under ett träd, utan att störas av varken urinlukt eller pilsnerlukt.

Nytorget tillhör oss alla i Arboga. Turister och besökare i Arboga. Inte pilsnerdrickande ungdomar/gamlingar som inte vet vart en offentlig toalett ligger. Toaletten ligger definitivt inte i gränden bakom Apoteket och Willy's.

Sommarfint i Arboga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel