Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Sluta kasta ägg på studenterna!

Artikel 3 av 3
Studenten i Köping 2019
Visa alla artiklar

Annons

När Ullvistudenterna har sitt traditionella ”å-race” på hemgjorda flottar i Köpingsån står en stor skara åskådare och kastar råa ägg på dem! En hel skur av ägg flyger genom luften. Tanken är väl att äggen ska krossas mot den som träffas, men ofta går äggen inte sönder och då gör det ont. Det känns som att bli träffad av stenar.

Mitt barnbarn som var med på en av flottarna den 25 maj hade flera ömmande blåmärken efteråt, hennes kamrater likaså. Hon hade till och med sett en mamma uppmuntra sitt barn att kasta ägg på personerna på flottarna. Någon kastade surströmming på dem från en av broarna. Andra hällde ner vetemjöl. Roligt?? Nja...

Kan vi inte sluta med de där otrevliga tilltagen med äggen? Varför ska skolungdomarna behöva utsättas för det här? De vill kanske inte fortsätta med sina traditioner och muntrationer om de blir trakasserade.

Ägg går att äta, ägg är bra mat och det finns folk som svälter i andra länder. Visa litet respekt och kasta inte mat! Ge studenterna en applåd i stället – det är de värda!

Mormor

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons