Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sluta förtäta Arboga – grönområdena behövs

Såg på tv ett inslag om framtida väder, att extrema skyfall kan bli vanligare och att kommunerna kommer att få mer ansvar för att undvika översvämningar, det nämndes då att grönområden är viktiga för att vatten ska sugas upp.

Bifogar en text från

Vem har ansvaret? SOU 2017:42 – Regeringen:

”Skyddsåtgärder syftar till att reducera översvämningshot, sårbarhet eller konsekvens genom bland annat utveckling av naturliga översvämningsskydd som att stärka fördröjningskapaciteten eller infiltrationskapaciteten och olika typer av flödesreglering. Länsstyrelserna tar i sin rapport Klimatanpassning i fysisk planering upp sådana typer av åtgärder och nämner bl.a. infiltration av vatten i gröna områden eller genom genomsläpplig markbeläggning, fördröjning av vatten genom vegetation i kombination med exempelvis magasin för uppsamling och flödesvägar, översvämningsparker eller våtmarker, buffertzoner längs vattendrag, absorption av vatten genom plantering av vegetation eller gröna tak och väggar för att minska dagvattenmängderna.”

Så nu är det dags att Arboga kommun slutar förtäta och bygga bort våra grönområden. Varför inte satsa på att bygga ut fler tomter i Medåker och Götlunda istället. Istället för att lägga ner skola o bibliotek så är det nog dags att tänka om. Att göra det möjligt för fler att kunna bo utanför tätbebyggda områden.

Ankan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel