Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skrik på hjälp men ingen hör

När folk skriker på hjälp och ingen hör eller ingen vill hjälpa till, då växer frustrationen hos folket och det är den här maktlösheten som bidrar till att folk röstar fram nationalister.

Socialpsykiatrin i Köping går på knäna. Brist på boenden, för lite personal, dåliga löner. Det har pågått i många år men det har inte uppmärksammas av politikerna, anledningarna kan vara många, men oftast handlar det om pengar. Men vad är pengarna värda om någon råkar illa ut eller om någon skadar sig själv eller andra?

Jag är en gammal skötare och tycker så synd om folk som lider av bland annat ångest, paranoia eller psykoser varje dag och skriker efter hjälp, hjälp de aldrig får för att det får inte kosta något. Det verkar som om pengarna är heligare än livet, heligare än lidandet, heligare än människan. Vi betalar skatt för att bland annat kunna hjälpa människor med dåligt psyke men den hjälpen kommer sällan i tid eller inte alls då politikerna prioriterar andra saker så som ett nytt torg eller finare hamn. Detta strider mot våra värderingar och utarmar välfärden.

Köping behöver ett boende för svår psykisk sjuka människor som är utåtagerande och det är Nu!

Kanske en dag är det du som skriker på hjälp och ingen kommer till undsättning och kanske en dag får nationalister rätt då vi inte prioriterar rätt och låter folk lida.

Låt det inte hända.

Pichulon

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel