Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skolorganisationen svår fråga för Centern

Svar till anonym insändare ”Arbogabo”

Signaturen ”Arbogabo” anser att Centerpartiet agerar med dubbla budskap och ifrågasätter vår politik för Arboga. Såklart ligger besvikelsen i insändaren om Medåkers skola.

Centerpartiet vill att man ska ha bra förutsättningar att leva och bo i hela kommunen och i hela landet.

När det gäller skolans organisation har det varit en svår fråga för oss inom Centerpartiet. Inför beslutet har det varit vår uppfattning att utgå från det som är bäst för barnen. Arboga har, och ska fortsätta ha, en skola i toppklass. Det är inte effektivt om alltför stor del av resurserna till skolan går åt till kostnader för lokaler och andra faktorer som inte ger bästa möjliga undervisning. Det är heller inte att se till barnens bästa.

I Arboga kommun har vi nu och de kommande åren mycket stora kostnader på grund av att underhåll av kommunens fastigheter och nybyggnationer varit eftersatta i många år. Det får nu betalas genom stora kostnader för såväl renoveringar, underhåll som nya lokaler. Vi satsar nu för framtiden genom nybyggen för förskola, äldrevård och gruppboende LSS.

Vad gäller kostnader för hyror har medel för detta avsatts i den budget som antagits av fullmäktige. Oppositionen, både Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna har i sina förslag till budget avsatt lägre belopp.

Arboga är en liten, grön och vacker kommun som nu utvecklas positivt. Centerpartiet tar sin del av ansvaret för att se till hela kommunens utveckling och till alla som bor i kommunen.

Hans Ivarsson och Marie-Louise Söderström

Centerpartiets fullmäktigeledamöter Arboga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel