Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skolan fick visst mer pengar

Arboga Tidning har i artikel måndagen den 7 juni skrivit ”Skolan i Arboga utan extra pengar”.

Som jag sade i debatten så är det felaktigt att inga utökade medel tillförts skolan 2021.

På förslag från P7 beslutade Kommunfullmäktige att öka skolans budget 2021 med 3,3 miljoner kronor efter att information lämnats om tillståndet i skolan.

Tråkigt att det inte kom med i reportaget.

Anders Cargerman (L)

Kommentar från Bbl/AT:s redaktion:

Det är riktigt att Anders Cargerman (L) i fullmäktige påpekade att begäran om tilläggsanslag uppkom hösten 2020 och att skolans budget för 2021 i novemberfullmäktige ökades med 3,3 miljoner.

Ett påpekande som varken undertecknad eller Anders Cargermans fullmäktigekolleger tycks ha förmått att dra korrekta slutsatser av.

Debatten i kommunfullmäktige kommer i ljuset av denna upplysning i ett ytterst märkligt läge. Ett dåligt berett ärende fick till följd att Arbogas folkvalda politiker i 35 minuter debatterade i ett icke-ärende, en återremiss som gick ända till votering – trots att beslutet redan tagits av samma politiker i den ekonomiska planen i november i fjol.

Anders Brage

kommunreporter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel