Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: SD: Sänk politikerarvodena i Arboga

Arboga kommun står inför stora ekonomiska problem eller utmaningar om man nu vill använda den termen. Underskottet i framförallt socialförvaltningen var mycket stort under 2018 och inledningen på 2019 pekar i samma riktning och kanske kan det bli ännu värre, det får framtiden utvisa.

Besparingarna kommer bli tuffa och drabba många. En kommun ska enligt kommunallagen ha en budget i balans och helst ett visst överskott för bland annat investeringar.

En riksdagsmannalön ligger i dag på 66 900 kronor.

I detta läge Arboga kommun befinner sig i är det viktigt att även politikerna visar vägen och föregår med gott exempel och därför har Sverigedemokraterna i Arboga lagt fram ett förslag på sänkta arvoden. Ett förslag vi redan hade med i vårt kommunala valmanifest.

Arvoden för hel- och deltidsarvoderade politiker baseras i dag på 90 procent av en riksdagsmannalön och därefter räknas den enligt den tjänstgöringsgrad man har.

En riksdagsmannalön ligger i dag på 66 900 kronor.

Sverigedemokraterna har i sin motion föreslagit att denna nivå sänks från 90 procent till 75. Vi vill förtydliga att mötesarvoden inte skall sänkas.

Motionen lämnades in i slutet på november 2018 och tas nu upp i de olika politiska instanserna där övriga partier kommer att få ge sin synpunkt på förslaget.

Vi väntar med spänning på resultatet och om de andra partierna i P7 eller Socialdemokraterna kommer att stödja vårat förslag.

Martin Nyqvist

Tony Pehrsson

Sverigedemokraterna Arboga

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel