Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Satsa inte mer på förlegad avloppsteknik

Nu ska tydligen reningsverket i Köping byggas ut. Varför då? Kommunala reningsverk bygger på gammal teknik, som många kommuner både inom och utom Sverige har förstått är förlegat. Framtiden är kretslopp och småskalighet. Inte att pumpa ut en massa "skit" i våra sjöar och hav.

Vad jag förstått är slamhanteringen det stora problemet. Ska vi då ansluta ännu fler fastigheter till kommunalt VA.? Idiotiskt. Ta itu med det problemet istället för att satsa 100 miljoner på gammal teknik.

Vad gäller Norr Märlarstrand så är det ett helt sanslöst dumt projekt från kommunens sida. Andra kommuner använder Köping som avskräckande exempel. Köpings VA-chef borde gå i bräschen för att stoppa detta vansinne och satsa på kretslopp. Ta till vara resurserna och använd dom rätt, istället för att dumpa "skit" i våra sjöar och på våra åkrar.

PLB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel