Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sanningen ska fram om äldrevården

Vi är trötta på dålig information, Äldreomsorgschefen uttalade sig om diverse anmälningar till IVO för någon vecka sedan i en artikel i Arboga Tidning, men svaren känner vi inte igen.

Nej, vi har ingen extra personal som kan stå och vänta utanför toalettdörrar eller om de sitter på uteplatsen, vi är ibland mer personal än vad cheferna har räknat ut under Hällbackstiden, men om någon är sjuk, komp, eller har semester blir det ingen vikarie som rings in.

Ingen extra personal alltså för att larm inte finns i brukarens närhet. Det handlade inte heller om några dagar tills nya larmen kom, det handlade om säkert om 5-6 veckor.

När det gäller flytt av palliativ person vet vi ej varför sjuksköterska ska smutskastas, de hade väl inget att säga till om när flytt ändå var bestämt? Så olustigt att man inte kan förstå äldreomsorgschefens uttalande – eller är hon inte insatt i ärendet?

Nej inga handtag till fönstren på deras rum och här ska de bo till vecka 33-34.

Trötta på tystnadskulturen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel