Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sänk farten och ljudnivån på Österled

I och med att Herrgårdsbron i Arboga genomgår en omfattande renovering, så har den naturliga infarten till Söder blivit vägen via Strömsnäsbron och Österled. Denna sträcka är mycket hårt ansatt av vanliga bilar, EPA-traktorer, mopedbilar, cyklar och andra fordon.  

Den mycket ökande trafiken har inneburit olyckor av flertalet slag. Bland annat vid infarten till Österled och på Österled. Tack och lov endast med plåtskador på bilar och smärre blessyrer på människor. Sträckan från vårdcentralen och fram till Herrgårdsgatan är en raksträcka på cirka 1 km. På den så försöker vissa fordonsförare att komma upp i svindlande hastigheter. 40 km/h, som är satt som maxhastighet, är inte att tänka på.

Vet inte vad rekordet ligger på, men jag misstänker att 100 – 120 knyck är nog det bästa någon klarat. Det är med hjärtat i halsgropen man passerar Österled från ena sidan till den andra. Tack och lov så har vi EPA-traktorerna som minskar hastigheten. Ibland. För vissa av dem verkar vara tankade med raketbränsle. Några går fruktansvärt fort.  

Mopedbilarna med unga flickor/grabbar som klämt in sig minst tre stycken i framsätet är inte mycket bättre. Vet inte om man fick lära sig när man tog körbevis på dessa fordon att alla passagerare måste använda bilbälte enligt lag.

Även de äldre motorintresserade gamlingarna som glider fram på Österled sänker naturligtvis farten. Men då får vi som försöker sova på natten stå ut med ett ambulerande diskotek som sällskap i sovrummet med ett decibeltal som överskrider ett normalt diskotek.

Detta gäller naturligtvis inte bara dessa motorintresserade människor. Musik på den absolut högsta nivån är tydligen ett måste när man startar sitt race vid vårdcentralen upp till Herrgårdsgatan. Detta sker inte bara en gång per kväll/natt. Detta pågår dygnet runt. Så en önskan vore att länsman och hens kompanjoner, ställde upp en fartkontroll med jämna mellanrum på Österled till dess att Herrgårdsbron är fixad. Kanske för mycket att begära.

Nu skall det väl sägas också, att det inte är enbart de grupper jag skriver om ovan, som förorsakar otrivsel på Söder. Det gör även du som har en alldeles för tung blyfot att hantera. Sänk farten. Sänk musiknivån. Sätt på bilbältet, mopedglidare. Med det skulle ni alla skapa trivsel, säkrare trafik, mindre olyckor och en fin gemenskap med er för oss boende på Söder.

Gubben i lådan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel