Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sänk farten i Bernshammar nu

Den 25/9 i tv1:s program Uppdrag granskning handlade det om vägen mellan Pajala och Kiruna, vid Masugnsbyn, där befolkningen har påtalat för myndigheterna om ett svårt olycksdrabbat avsnitt, där flera olyckor inträffat, men ingenting har hänt, förrän i januari -19, då en bil med sju ungdomar fick sladd och körde in i en malmlastad lastbil, varvid sex Schweiziska pojkar i 20-årsåldern omkom. Efter denna katastrof har myndigheterna reagerat.

Undertecknade har fått i uppdrag av Grannsamverkan i södra delarna av Skinnskattebergs kommun att kontakta länsstyrelsen om hastighetsnedsättning från 80 km/tim på väg 250 i Bernshammar med anledning av att skolbussen från Kolsva vänder där och tar upp skolbarnen, och kör tillbaka dem på em. Vidare så finns det ett tiotal påfarter till väg 250, en avfallsstation, cafe och loppis, en kiosk samt tankstation på platsen.

Första brevet till Länstyrelsen sändes den 1/12 2018, och när ingenting hände så sände vi ett nytt brev den 17/6 2019. Vi fick svar den 19/6 2019, men i svaret stod att inget besked kunde komma före skolstarten p.g.a. bl. a. personalbrist. Nu har skolorna börjat och inget har hänt i frågan.

Med anledning av detta så har vi tillskrivit landshövdingen, att hon som högste chef ser till att något händer, men vi har heller inte hört något från henne.

Måste det gå lika långt som i Masugnsbyn innan något händer i frågan om Bernshammar?

Man kommer att tänka på vår nationalskald Alf Henriksson som skaldade följande: Byråkrater som pratar smörja är allas vår skyldighet att försörja.

Bengt Södersten Leif Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel