Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Samhället behöver större insatser för att förebygga kriminalitet

Svar till Seppo Wickman.

Så klart är det inte P7:s politik som är ansvarig för knivdådet som hände i Arboga. Inte heller hade några ungdomscoacher kunnat stoppa detta dåd.

Att det behövs fler lokala poliser kan jag hålla med om. Speciellt de ”närpoliser” som fanns tidigare. Dom kunde verkligen jobba förebyggande med brottsbekämpning med speciellt unga personer. Det har jag, vi (S) motionerat om till distriktsstämman som biföll den motionen.

Men nu så styr inte kommunerna över polismyndigheten så vad som händer i framtiden får vi se.

Däremot styr vi över våra ungdomscoacher, ungdomsgårdar, föreningar och kulturliv. Det här är väldigt viktiga bitar i ett förebyggande arbete för våra ungas välmående. Det är här vi som kommun kan sätta in insatser.

Många kommuner och förorter sätter in stora kommunala insatser för att förebygga kriminalitet och drogberoende hos ungdomar idag, senast Köping.

Samhället behöver idag större insatser som dessa, mer aktivitet, fler vuxna och framförallt vuxna som är med och skapar förtroende för ungdomarna. Det är på det viset vi kan förebygga drogmissbruk och kriminalitet i framtiden.

Så, om du tror att det inte är viktigt med dessa resurser i Arboga och tycker vi ska minska stödet till föreningar, lägga ned ungdomsgårdar och inte kunna ha några vuxna på stan som skapar förtroende med våra ungdomar, ja då kommer vi att behöva många fler poliser i framtiden.

Bo Molander.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel